Pilates - werken aan je core & more!

 

Pilates - Klinkt leuk, maar wat is het eigenlijk? Pilates is een trainings - methode die begin 20e eeuw werd ontwikkeld door Joseph Pilates en die als doel onder andere het creëren van sterke en lange spieren heeft. De nadruk ligt op het versterken van het core, ofwel de spieren van de romp, maar de overige spiergroepen komen uiteraard ook aan bod.

 

Wanneer de core spieren goed getraind zijn en dus sterk worden, neemt de kans op rugklachten af. De bewegingen vallen samen met de ademhaling en worden zo gecontroleerd mogelijk uitgevoerd. Geen eindeloze buikspieroefeningen, maar effectieve, kwalitatieve en leuke bewegingsseries

 

Pilates Fusion - Een serie pilates oefeningen met een snufje invloed uit de dans & yoga en hier en daar een uitstapje naar het gebruik van kleine materialen, zoals ballen, dynabands en foam rollers.

 

Klinkt dit als geheimtaal? Gewoon komen proberen dan!

 

Power Pilates - Behoefte aan een wat krachtiger work out? Dan is power pilates wat voor jou! De les is opgebouwd uit een aantal blokken waarin de diverse spiergroepen aan bod komen.

 

De nadruk ligt op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, maar je wordt uiteraard ook soepeler van de oefeningen. De power les is niet zozeer moeilijker dan een 'gewone' pilates les, maar wel intensiever. Denk hierbij aan een serie planken en hier en daar een squat in combinatie met pilates oefeningen. En ja, je kunt daarna nog lopen!

 

Pilates Stretch - Leuk al die kracht, maar daarnaast heeft je lijf soms gewoon behoefte aan wat meer souplesse. En rust. En toch ook een beetje kracht. Bij pilates stretch werk je aan kracht, maar de oefeningen zijn minder intensief dan in een (fusion) pilates les. Daarbij wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het leniger maken van het lijf.

  

Een les die dus minder intensief is dan een pilates les en die uitermate geschikt is wanneer je fysiek even uit de roulatie geweest bent, om wat voor reden dan ook. Of als je net begint met pilates en je lijf nog even moet wennen aan de bewegingen!

 

Yoga Pilates Fusion - Soms kun je gewoon niet kiezen en dan biedt deze les de uitkomst! Een beetje yoga, een beetje pilates; behoorlijk effectief en een leuke manier om kennis te maken met beide vormen van bewegen. 

 

De yoga pilates fusion laat (yin & yang) yoga houdingen en pilates oefeningen vloeiend in elkaar overgaan, waardoor zowel je spieren als bindweefsel aan bod komen. Een ideale combinatie en een afwisselende les!