Pilates & barre

Kracht, flexibiliteit & vooruit: plezier!

Pilates

Klinkt leuk, maar wat is het eigenlijk? Pilates is een bewegings methode die begin 20e eeuw werd ontwikkeld door Joseph Pilates en die als doel het creëren van sterke en flexibele spieren heeft. De nadruk ligt op het versterken van het core, ofwel de spieren van de buik en rug, maar de overige spiergroepen komen uiteraard ook aan bod!

 

Pilates Light

Leuk al die kracht, maar daarnaast heeft je lijf soms gewoon behoefte aan wat meer souplesse. En rust. En toch ook een beetje kracht. Tijdens Pilates Light werk je aan kracht, maar de oefeningen zijn minder intensief dan in een (fusion) Pilates serie. Daarbij wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het ontspannen en dus flexibeler maken van het lichaam. Pilates Light is ideaal om mee te starten wanneer Pilates nieuw voor je is of wanneer je even uit de roulatie geweest bent!

 

Yoga Pilates Fusion

Soms kun je gewoon niet kiezen en dan biedt deze les uitkomst! Een beetje yoga, een beetje pilates; behoorlijk effectief en een leuke manier om kennis te maken met beide vormen van bewegen. De yoga pilates fusion laat (yin & yang) yoga houdingen en pilates oefeningen vloeiend in elkaar overgaan, waardoor zowel je spieren als fascia aan bod komen. Een ideale combinatie en een afwisselende les!

Barre

Behoefte aan het trainen van je spieren op een leuke manier én tegelijkertijd conditie opbouwen? Dan is Barre wat voor jou! Creëer een sterker & leniger lijf door het gebruik van de ballet barre, die uitermate geschikt is voor het trainen van de bil - & beenspieren - lekker hoor! Deze les is wat sportiever, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Wat dacht je van stevige doch sierlijke squat sessies afgewisseld met hier en daar wat cardio? Aangevuld met met een pittige serie oefeningen voor de bovenarmen en de buik? Dat dacht ik!

 

Pilates Fusion

Een serie moderne pilates oefeningen gecombineerd met de klassiekers en een snufje yoga. Hier en daar een uitstapje naar het gebruik van kleine materialen, zoals ballen, dynabands en foam rollers maakt de fusion pilates nog uitdagender. Klinkt dit als geheimtaal? Gewoon komen proberen dan!

 

Vragen?

Enthousiast geworden maar weet je nog niet welke les beste bij jouw situatie past? Neem dan gerust even contact op voor meer informatie.