Yoga - van intensief tot onspannend!

Net waar je behoefte aan hebt vandaag.

Zoveel mensen, zoveel wensen: het yoga aanbod neemt nog steeds gestaag toe en is vrij breed tegenwoordig. Er zijn enorm intensieve yoga stijlen, waar veel met kracht gewerkt wordt, maar ook yogi's die vooral aandacht besteden aan de verschillende adem technieken.

 

En daar tussenin zitten allerlei variaties! Wat voor jou geschikt is, hangt er maar net vanaf waar je behoefte aan hebt - en dat kan per dag verschillen. Soms wil je knallen, soms gewoon ontspannen.

 

Gelukkig kan het allebei:

 

Yin Yoga - Yin yoga is een zachte vorm van yoga, waarbij alles in het teken staat van het bindweefsel. Bindweefsel vind je door je hele lichaam en het bepaalt in grote mate je flexibiliteit - zowel mentaal als fysiek.

 

Het heeft tijd nodig voor er beweging en ruimte in je bindweefsels ontstaat en dus worden de houdingen langer aangehouden dan in een (krachtige) yang les. Tijdens de zittende & liggende houdingen laat je je spierspanning volledig los, waardoor je ruimte creëert in lichaam en geest en je leniger wordt. Totale ontspanning dus!

 

Ashtanga Vinyasa  - Een krachtige & intensieve yoga vorm gebaseerd op de Ashtanga primary serie! Nadruk ligt op het versterken van het lichaam en het creëren van rust en ruimte in lichaam en geest middels het gebruik van de adem. Er wordt uiteraard aandacht besteed aan het op de juiste manier gebruiken van de adem en het focussen van de aandacht op 1 punt.

 

Deze yoga les heeft een wat hoger tempo & kan fysiek uitdagend zijn, maar het is de moeite meer dan waard. Moe maar (meestal) voldaan stap je die mat weer af!

 

Vinyasa Flow - Wil je graag een wat intensievere yoga les volgen maar vind je de Ashtanga Vinyasa een beetje teveel van het goede? Dan is de Vinyasa Flow wat voor jou!

 
Deze serie helpt je bij het opbouwen van kracht en tegelijkertijd werk je aan flexibiliteit én ontspanning.
 
De houdingen worden iets langer aangehouden, waardoor je rustig de tijd hebt om je vorm te vinden zonder dat je direct door moet naar de volgende positie. De intensiteit staat gelijk aan die van een pilates les.

 

 

Morning Flow Yoga - Ideaal om je dag mee te beginnen: een dynamische maar zachte flow les. Je bent dus in beweging, maar doet dit op een zachte & vloeiende manier.

 

Deze yoga vorm is intensiever dan Yin Yoga & Pilates Stretch en een goede volgende stap wanneer je toe bent aan iets meer dynamiek in je beoefening. 

 

Altijd al aan yoga willen beginnen maar is Vinyasa je wat te intensief? Dan is dit een mooie manier om met yoga kennis te maken! Altijd intensief aan het trainen & misschien zelfs wat aan het pushen? Kom dan juist deze les eens proberen & ontdek dat yoga ook effect kan hebben zonder dat je druipend van het zweet de eindontspanning in gaat!

   

Yoga Pilates Fusion - Soms kun je gewoon niet kiezen en dan biedt deze les de uitkomst! Een beetje yoga, een beetje pilates; behoorlijk effectief en een leuke manier om kennis te maken met beide vormen van bewegen.

 

De yoga pilates fusion laat (yin & yang) yoga houdingen en pilates oefeningen vloeiend in elkaar overgaan, waardoor zowel je spieren als fascia aan bod komen. Een ideale combinatie en een afwisselende les!

 

Check het rooster voor meer informatie!