Yoga - van intensief tot ontspannend

Waar heb jij vandaag behoefte aan?

Yoga 

Zoveel mensen, zoveel wensen: het yoga aanbod neemt nog steeds gestaag toe en is vrij breed tegenwoordig. Er zijn enorm intensieve yoga stijlen, waarbij veel fysieke kracht gebruikt wordt, maar er zijn ook yogi's die vooral aandacht besteden aan de verschillende adem technieken. En daar tussenin zitten allerlei variaties! Wat voor jou geschikt is, hangt er maar net vanaf waar je behoefte aan hebt - en dat kan per dag verschillen. Soms wil je je energieniveau verhogen, soms gewoon ontspannen. Gelukkig kan het allebei!

 

Yin Yoga

Yin yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga, waarbij alles in het teken staat van het creëren van rust & ruimte, zowel fysiek als mentaal. Je leert hoe je je aandacht naar binnen kunt laten keren en alles om je heen te laten voor wat het is, maar ook te accepteren dat dit soms gewoon niet lukt. Alle houdingen worden zittend of liggend gedaan - totale ontspanning dus!

 

Yin Flow

Ideaal om je dag mee af te sluiten: een dynamische maar zachte flow sessie, waarbij je óók nog de Yin induikt. Je bent in beweging, maar doet dit op een rustige & vloeiende manier om je lijf langzaam te ontdoen van de laatste beetjes spanning. 

Ashtanga Led  

Een krachtige & intensieve yoga vorm gebaseerd op de Ashtanga Primary Series! Nadruk ligt op het sterk & soepel maken van je spieren en het focussen van je aandacht middels het gebruik van de ujai adem. De Ashtanga Led kan fysiek soms uitdagend zijn, maar het is de moeite meer dan waard. Moe maar (meestal) voldaan stap je die mat weer af!

Yoga Pilates Fusion 

Soms kun je gewoon niet kiezen en dan biedt deze les de uitkomst! Een beetje yoga, een beetje pilates; behoorlijk effectief. De yoga pilates fusion laat (yin & yang) yoga houdingen en pilates oefeningen vloeiend in elkaar overgaan, waardoor zowel je spieren als fascia aan bod komen. Een ideale combinatie van spanning & ontspanning en een afwisselende sessie!

 

Vinyasa Flow

Enorme zin in een actievere yoga sessie én hou je van afwisseling? Dan is de Vinyasa Flow wat voor jou! Deze yoga stijl helpt je bij het opbouwen van kracht en tegelijkertijd werk je aan flexibiliteit én ontspanning. De houdingen gaan in vloeiende bewegingen in elkaar over, waardoor er een flow ontstaat die je na afloopt energiek doch ontspannen weer van je mat doet stappen. NB: deze les staat momenteel niet ingeroosterd. 

 
Vragen? 

Neem gerust even contact op wanneer je vragen hebt over jouw situatie en welke les daar het beste bij past. Op het rooster vind je meer informatie over wanneer er wat gegeven wordt. Handig!